Vårt bidrag till miljön

Uppdaterad Tue, Mar 31, 20

Vårt bidrag till miljön

Vårt nya sätt att erbjuda marknaden kvalitativa snittblommor inkluderar även en stor miljöfördel, en fördel som bottnar i det sätt vi idag köper våra blommor.

Snittblommor är idag en produkt du hittar på såväl bensinmackar som stormarknader. Priserna är ofta mycket konkurrenskraftiga och kvaliten skiftande. Baksidan av detta är att det idag slängs oerhörda mängder blommor som aldrig säljs. Vi tycker det är förkastligt med sådant resursslöseri och därför ville vi skapa ett sälj- och inköpskoncept som står i kontrast till hur det hanteras idag. House of Flowers är vårt svar på detta.

Genom att enbart hantera blommor som våra kunder redan har beställt får House of Flowers ingen kassation av gamla produkter. Alla blommor vi får hem packas om och skickas till slutkund, inget blir stående i något mellanlager eller transportbil samtidigt som vi aldrig köper in något på spekulation. Vårt koncept blir således ett tydligt alternativ till den som fortfarande vill njuta av naturens vackraste snittblommor men göra det på ett kontrollerat sätt där man själv inte bidrar till att späda på den miljöbelastning blomsterbranschen står för. Genom lite planering av sina inköp kan man istället vara förvissad om att man tagit det ansvar man själv kan ta, ett ansvar som genom att fler gör på samma sätt kan växa och få en betydande påverkan på det resursslöseri som blomsterbranschen idag står för.

Hållbarhet

House of Flowers målsättning är att alltid erbjuda snittblommor av absolut bästa kvalitet och med lång hållbarhet. Detta kan vi göra genom att inte lagerhålla blommor utan enbart förmedla beställda blommor direkt från auktionen i Holland till slutkonsument.
Våra leveranstider är 3-5 arbetsdagar och under denna tid köper vi in dina blommor på auktionen i Holland och distribuerar dem till dig. Med lite planering av sina inköp kan man njuta av helt färska snittblommor med absolut bästa hållbarhet. På så vis så har vi inga blommor kvar på lager efter veckans slut. Vi slänger inget och alla snittblommor och grönt som kommer in till oss går åt och säljs till slutkund.