Vårt bidrag till miljön


Vårt nya sätt att erbjuda marknaden kvalitativa snittblommor inkluderar även en stor miljöfördel, en fördel som bottnar i det sätt vi idag köper våra blommor.

Snittblommor är idag en produkt du hittar på såväl bensinmackar som stormarknader. Priserna är ofta mycket konkurrenskraftiga och kvaliten skiftande. Baksidan av detta är att det idag slängs oerhörda mängder blommor som aldrig säljs. Vi tycker det är förkastligt med sådant resursslöseri och därför ville vi skapa ett sälj- och inköpskoncept som står i kontrast till hur det hanteras idag. House of Flowers är vårt svar på detta.

Genom att enbart hantera blommor som våra kunder redan har beställt får House of Flowers ingen kassation av gamla produkter. Alla blommor vi får hem packas om och skickas till slutkund, inget blir stående i något mellanlager eller transportbil samtidigt som vi aldrig köper in något på spekulation. Vårt koncept blir således ett tydligt alternativ till den som fortfarande vill njuta av naturens vackraste snittblommor men göra det på ett kontrollerat sätt där man själv inte bidrar till att späda på den miljöbelastning blomsterbranschen står för. Genom lite planering av sina inköp kan man istället vara förvissad om att man tagit det ansvar man själv kan ta, ett ansvar som genom att fler gör på samma sätt kan växa och få en betydande påverkan på det resursslöseri som blomsterbranschen idag står för.

 

Om blommorna

Vart kommer blommorna ifrån?

Största delen av våra blommor kommer direkt från blomsterauktionerna i Holland. Men vissa unika sorter kommer från Syd Afrika, Italien, Colombia, Ecuador och Israel.

Hur får jag ut så mycket som möjligt utav mina blommor?

Ge dina blommor en diagonal snittyta och snitta om dem varannan dag. Se till att de har färskt vatten och att inga blad befinner sig i vattnet. Undvik direkt solljus och hög värme så står sig dina blommor extra länge. Använd gärna växtnäringen som vi skickar med dina blommor i paketet.

Jag vill ge er feedback, hur går jag till väga?

Vi är så tacksamma för er feedback. Om det är något som är "bra" eller "mindre bra" så tar vi tacksamt emot denna information. Er åsikt är viktig för oss och hjälper oss att förbättras och utvecklas. Kontakta oss gärna på info@houseofflowers.se 

Jag är känslig mot starka dofter, hur vet jag vilka blommor som doftar starkt?

I produkttexten till varje produkt skrivs det ut om blomman ger en stark doft. Är du osäker så kontaktar du oss via mail eller telefon så hjälper vi dig gärna.

 

Hållbarhet


House of Flowers målsättning är att alltid erbjuda snittblommor av absolut bästa kvalitet och med lång hållbarhet. Detta kan vi göra genom att inte lagerhålla blommor utan enbart förmedla beställda blommor direkt från auktionen i Holland till slutkonsument.
Våra leveranstider är 3-5 arbetsdagar och under denna tid köper vi in dina blommor på auktionen i Holland och distribuerar dem till dig. Med lite planering av sina inköp kan man njuta av helt färska snittblommor med absolut bästa hållbarhet. På så vis så har vi inga blommor kvar på lager efter veckans slut. Vi slänger inget och alla snittblommor och grönt som kommer in till oss går åt och säljs till slutkund.

 

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.